fredag 1. november 2013

Rundstykker.

 
Gode rundstykker.
 
 
 
Alle blir vel fristet av hjemmebakte rundstykker.
 
Jeg har en oppskrift som jeg har brukt i mange år, den gir en smidig og fin deig.
 
Oppskriften består av.
 
2 kg hvetemel.
 
4 ss sukket.
 
4 ts salt.
 
8 ss smeltet smør.
 
6 dl vann.
 
6 dl melk.
 
100 gr gjær.
 
Stekes på 220 grader i ca 10 minutter.
 
Dette blir ca 40 rundstykker.
 
 
 
 
 
 
 
 
Om du vil ha rundstykkene grove er det bare å blande sammen det melet du liker å bruke, eller om du
 
 
slår isammen de reste skvettene du har i skapet,..
 
 
Jeg gjør ofte det når jeg ryddet i tørrskapet,,,,,,,da tar jeg 1 kg hvetemel,,,,og den andre kiloen blir
 
tilfeldig ettersom hva jeg har.
 
 
Lykke til om du vil prøve.
 
Ha en fin helg.
 
 
Klem Anne

3 kommentarer:

Drude Nygaard sa...

Kjempefristende ! Ikke noe er så godt som fersk gjærbakst. God helg. D

Janne i Fagerlia sa...

Takk for oppskrift. Det begynner å bli en stund siden jeg bakte rundstykker så det er kanskje på tide :)

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Kjempefine rundstykker!
Jeg bakte surdeigsbröd her om dagen og Saffransboller/snurrer.
De ble riktig fine.