Jeg har i mange år brukt denne oppskriften når jeg skal bake boller, stenger eller en kringle.
Den slår aldri feil og er god både å jobbe med og å spise opp.
Oppskrift:
1 kg hvetemel.
250 gr farin.
200 gr margarin.
2 egg.
2 ts kardemomme.
100 gr gjær.
6 dl melk.
Bland alt det tørre.
Rør ut gjær i lunket melk, og bland dette i det tørre.
Rør til slutt inn det smeltede smøret.
La heve i ca 30 minutter.
Til kringle ruller du ut en lang tykk pølse, trykk pølsa flat og fyll med det fyllet du ønsker,,,,og pakk inn fyllet.
Legg pølsa i en kringleform på brette og stek den i ca 20 min på 220 grader.
Jeg pleier å pynte min kringle med melisglasur og hakkede nøtter.,
Som fyll kan du bruke,,,,vaniljekrem, eplesyltetøy, makronmasse. hakkede nøtter eller bare sukker og kanel. Ta det du liker best.
Lykke til.
Klem Anne
8 kommentarer:
For en fristelse!! Ikke noe slår fersk gjærkringle.
Takker for at du deler oppskriften her. Denne så virkleig god ut, så den må en forsøke seg på. Ingenting er som god gjerbakst. Ha en fin kvel :-)
For ei praktkringle! Kan tenke meg at den smaker fortreffelig, ja;)
Gjærbakst er vel noe av det beste som finnes. Dette ser innbydende ut :)
Det er nydelig med gjærbakst, og jeg har også en standard oppskrift jeg bruker til alt, men uten egg! Jeg synes det blir så friskt med appelsinmarmelade og melisglasur med litt appelsinjuice, og det er en av mine gamle slagere!
God,many uke til deg!
Klem Cathrine :-)
Denne ser veldig god ut. Må nok prøve denne. Men stekes den midt i ovnen?😊
Skal den ikke heve etter forming.før den skal i ovn.
Synes denne oppskriften var veldig mangelfull. Du går utifra at alle er gjærbakst eksperter i fra før. De 2 eggene blir ikke nevnt igjen. Har aldri hørt om at det skal egg i gjærbakst. Det står heller ikke at smøret skal smeltes. Finner meg en heller en oppskrift som er komplett.
Legg inn en kommentar