Lureboller er gode å ha om du vil by på fersk gjærbakst innimellom alle de tørre småkakene i jula.
Oppskrift.
50 gr gjær
4 dl melk
1 dl sukker
13 dl hvetemel
300 g smeltet smør.
Lages som vanlig gjærdeig, og heves i ca 30 min.
Fyll
150 gr mykt smør
1 dl sukker.
2 ss vaniljesukker.
Røs smør og sukker hvitt,,,,tilsett vaniljesukkeret.
Når deigen er ferdig hevet,,,kjevles den ut til en leiv på 3-4 mm tykkelse.
Del leiven i trekanter, og sett en teskje fyll på hver trekant.
"Pakk inn fyllet i deigen"
Sett bollene i muffinsformer.
Stekes i 10 min i 225 grader.
Om du vil kan du pynte dem med melisglasur.
Lykke til.
Anne
2 kommentarer:
Lureboller må jeg prøve. Høres sååå godt ut :)
Jeg synes boller er bedre enn småkaker. Jeg ville gjerne latt meg lure av disse.
Klem
Legg inn en kommentar