mandag 16. desember 2013

Lureboller

 
 
Lureboller er gode å ha om du vil by på fersk gjærbakst innimellom alle de tørre småkakene i jula.
 
 
 
Oppskrift.
 
50 gr gjær
 
4 dl melk
 
1 dl sukker
 
13 dl hvetemel
 
300 g smeltet smør.
 
Lages som vanlig gjærdeig, og heves i ca 30 min.
 
 
Fyll
 
150 gr mykt smør
 
1 dl sukker.
 
2 ss vaniljesukker.
 
Røs smør og sukker hvitt,,,,tilsett vaniljesukkeret.
 
 
Når deigen er ferdig hevet,,,kjevles den ut til en leiv på  3-4 mm tykkelse.
 
Del leiven i trekanter, og sett en teskje fyll på hver trekant.
 
"Pakk inn fyllet i deigen"
 
 
Sett bollene i muffinsformer.
 
Stekes i 10 min i 225 grader.
 
Om du vil kan du pynte dem med melisglasur.
 
Lykke til.
 
Anne

2 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Lureboller må jeg prøve. Høres sååå godt ut :)

Ruths datter sa...

Jeg synes boller er bedre enn småkaker. Jeg ville gjerne latt meg lure av disse.
Klem