Gode rundstykker.
Alle blir vel fristet av hjemmebakte rundstykker.
Jeg har en oppskrift som jeg har brukt i mange år, den gir en smidig og fin deig.
Oppskriften består av.
2 kg hvetemel.
4 ss sukket.
4 ts salt.
8 ss smeltet smør.
6 dl vann.
6 dl melk.
100 gr gjær.
Stekes på 220 grader i ca 10 minutter.
Dette blir ca 40 rundstykker.
Om du vil ha rundstykkene grove er det bare å blande sammen det melet du liker å bruke, eller om du
slår isammen de reste skvettene du har i skapet,..
Jeg gjør ofte det når jeg ryddet i tørrskapet,,,,,,,da tar jeg 1 kg hvetemel,,,,og den andre kiloen blir
tilfeldig ettersom hva jeg har.
Lykke til om du vil prøve.
Ha en fin helg.
Klem Anne
3 kommentarer:
Kjempefristende ! Ikke noe er så godt som fersk gjærbakst. God helg. D
Takk for oppskrift. Det begynner å bli en stund siden jeg bakte rundstykker så det er kanskje på tide :)
Kjempefine rundstykker!
Jeg bakte surdeigsbröd her om dagen og Saffransboller/snurrer.
De ble riktig fine.
Legg inn en kommentar