Høst er Rognebærtid,,,,og i år bugner det av dem.
Før i tiden het det at man ikke skulle plukke rognebærene før de hadde fått en frostnatt.
Jeg kar jukset litt og hatt dem noen døgn i fryseren.
Det gjør at de mister noe av sin bistre smak, og blir mildere.
Ha den i en stor kjele....rett fra fryseren
Jeg har noen epler i min gele,,,,det gir en mildere smak, bruk gjerne nedfallsfrukten.
Jeg deler eplene i 4 og tar ut kjernen.
Etter at massen har kokt i ca 10 minutter helles den over i et nett,,,eller som jeg har gjort, og brukt et opptørkshåndkle.
La det renne av i ca 30 min og ha saften over i kjele igjen,,,,som kokes opp med sukker.
Når sukkeret har kokt inn tas kjelen av platen og gelentinplatene røres ut i massen.
Da er det bare å slå saften over på tette glass.
Oppskriften .
! kg rognebær
1/2 kg sukker
1 liter vann
5 epler
10 plater gelantin.
Rognebærgele er godt til kjøttmat, spesielt til lam og viltkjøtt.
Lykke til ,,,,om du vil prøve.
Klem Anne
2 kommentarer:
Takk for oppskrift. Denne er sikkert god. Må legge oppskrifta i dokumentene mine. Må prøve neste år.
Klem
Rognebærgele har jeg aldri smakt. Kanskje jeg også må prøve en gang :)
Det er noe spesielt med å bruke det naturen gir oss..
Ønsker deg en fin helg!
Hilsen fra Anette
Legg inn en kommentar