mandag 8. februar 2010

Hjemmebakt knekkebrød

Oppskrift.
2dl sammalt grov rug
2dl lettkokte havregryn
2dl havrekli
2dl sesamfrø
2dl solsikkefrø
1dl linfrø
1dl kruskakli
2ts salt
7dl kaldt vann.
Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin og la det svelle i 20 minutter

Fordel deigen på tre plater dekket med bakepapir.



Deigen er klissete så det er greit og skyve den utover med en slikkepott dyppet i vann.


Knekkebrødene stekes på varmluft på 170 grader i ca 35 minutter.
Etter ca 20 min slipper du ut dampen og tar ett og ett brett ut og skjærer knekkebrødene i passe store biter.
Det går greit med et pizzahjul eller en stor kniv.




Så er det bare og kose seg,,,,disse er veldig holdbare om du oppbevarer dem i en tett kakeboks.
På bildet ser du ca halvparten av knekkebrødene.
Lykke til,,,,om du har lyst til å prøve.
Ha en fin mandag.
Klem Anne


11 kommentarer:

Berit T sa...

Ja jeg har kjøpt inn det som skal til så jeg skal bake i dag. Kanskje ikke akutatt lik den du har, men gode.

Kjekt å se bilde av deg!

Anka sa...

Hei. Jeg var inne på Synøves Heim's blogg og hun har også bakt knekkebrød i dag. Så da fant jeg ut at dette skal blir morsdagsgave til min sunne mor som alldrig har bakt knekkebrød før. Men vet at det er midt i blinken for min mor. Et spørsmål... ikke le... lover? Hva er kruskakli? Klem fra meg.

Synnøve Olava sa...

Hei!
Tusen takk for at du deler oppskriften... :O) disse skal jeg prøve meg på. De ser jo supersunne ut..., og gode!

ønsker deg en fin kveld!

Tovepia sa...

Disse skal jeg bake!!!
Takk for oppskrifta, jeg har alle ingredienser, så til helga slår jeg til;)

¨fruTicosus¨ sa...

Ja, de knekkebrødene ser sunne og gode ut.
Måtte le da jeg leste at du hadde plassert bøkene etter farge - tenker mannen var forvirra da. Jeg måtte også gå etter sjanger, men må innrømme at jeg har en hel vegg full av "feel-goodbøker" og krim. Men på syrommet, der har jeg hobbybøkene etter farge, og det er ganske fint.
Hilsen ¨fruTicosus¨

Anka sa...

God kveld. Takk for forklaring og beskrivelse av pakka, veldig lurt;) Dette gleder jeg meg til å prøve. Klem fra meg.

irina sa...

Dette skal jeg jammen prøve . jeg vil takke deg masse for koslig kommentar !! Og ja jeg føler at jeg har funnet drømmejobben min ...heldige meg !!

Jeg er bare så takknemelig over det.

Varm klem fra Irina

gyldenkron sa...

Disse har jeg prøvd meg på, men lot de ikke svelle før jeg stekte de. Og hadde bare på 2 brett. Så mine ble litt seige... Så neste gang skal jeg fordele på 3 brett og la det svelle litt først. Takk for tips.
Men du, du har de i tette kakebokser, blir de ikke seige da? Jeg har de i kakeboks uten lokk, da er de fremdeles harde

Anonym sa...

Jeg har bakt disse i dag, og de ble veldig gode :-) Takk for oppskriften! Jeg måtte steke dem i 70 min, altså dobbelt så lang tid som det står i oppskriften. Da ble de sprø og deilige!:-)

Anonym sa...

Disse er utrolig gode.
Jeg har nettopp veiet ingrediensene og regnet ut hvor mange kalorier det er i oppskriften: 2531 kcal.
Jeg får 48 knekkebrød fra tre brett, som da utgjør ca 53 kcal per knekkebrød. Et godt tips til pålegg på to knekkebrød, er makrell i tomat, smaker kjempegodt!

Anonym sa...

Et godt tips til de som vil at knekkebrødene skal bli så tynne som mulig:
Fordel deigen på tre plater. Legg så bakepapir oppå deigen og kjevle slik at alt fordeler seg tynt på bakebrettet. Dra så bakepapiret forsiktig av, og gjør det samme på de neste to brettene. Knekkebrødene blir tynne og lekre.
Unni