tirsdag 19. august 2008

Salg av hus!


Dette er mitt barndomshjem.

Som dere ser er det et stort funkis hus, bygd i 1937 av min bestfar.

Huset rommer 8 rom, to kjøkken full kjeller, litet loft, krypkjeller , garasje og en hage på 1,5 mål.

I min barndom bodde vi opptil 4 generasjoner her, min oldemor, mine besteforeldre, mine foreldre, meg og min bror. Men de siste 15 årene har min mor bodd her alene.

Nå ble det altfor stort for henne så hun har flyttet i omsorgsbolig.Derfor har vi nå solgt huset, det er både vemodig og godt.

Har massevis av gode, trygge minner fra huset, hagen og nabolaget.

Her er det en hage som har mange frukttrær, plass til poteter, bringebær og jordbær.Og ikke minst,,,,, en hage full av sol og lek.


Men huset har og en historie med mange ting,,,,ting som i år har fylt seg opp på loftet,,,i kjelleren og i alle skap,,,, så gjett om ikke jeg pakker,,,rydder, sorterer , kaster, bærer og

fordeler. Dette er en prosess, som ikke er hyggelig å holde på med,,,,,det er en prosess som forteller at en lang epoke så definitivt er over.

Men nå gleder jeg meg til sjaueperioden er over,,,,,men gruer meg til den dag da jeg skal gi nøkkelen til en annen.

En annen som kan kalle dette for sitt hjem.12 kommentarer:

Litt av Mitt sa...

Skjønner godt at dette er litt vemodig ja. Men du får ta godt vare på minnene du har i hodet, og de minnene du har ryddet og sortert :0)

Lilla Blanka sa...

Hej Anne!

Tack snälla för titten hos mig
och dina snälla ord!

Förstår att det känns vemodigt att sälja huset när det har varit i er familjs ögo i 4 generationer..

Kram
Mia

Nikoline sa...

Hei.Det er nok både sørgmodig og mykje arbeid det du har fore no.
Står framfor samme prosessen sjølv,men det er heldigvis ei stund fram i tid..Me har overtatt barndomsheimen min for 10 år sidan,men skal flytta til eit hus me har i sentrum med tid og stunder.Vert nok rart..
Ha ein fin dag.

Berit sa...

Takk for ide forslag ang. silkebånda, skal noter det ned, så får vi se om det kan bli noen serviettringer.

Det er trist når et hjem blir ryddet og klargjort for salg. Men det er en prosess som de fleste må gjennom. Vet akuratt hvordan det var,spesielt når ryddingen holdt på, det som skulle kastes og det som skulle gis bort ,og det som skulle deles. Det falt noen tårer da.
Men vi har jo huset fylt fra før og kan absolutt ikke beholde alt.
Jeg delte ut til mine barn med det samme av det som de hadde lyst å ha, som var etter mine foreldre og dere farmor. Det kom så tett på også, bare et år i mellom...

Håper det er folk som setter pris på huset og den store flotte hagen som skal overta en dag.

Der er vi iallefall heldig. Den en søster min overtok barndomshjemmet, og vår yngste datter overtok farmor sitt, så hun er vår nærmeste nabo.

Lykke til videre.

Anonym sa...

Hei Anne ! Takk for kommentaren på innlegget om Riving av gamle hus. Gjenbruksbutikken er i Askim, men det finnes sikkert flere rundt forbi. Fretexbutikken jeg besøkte er i Stavanger, der jobber det noen herlige humørfylte damer.
Vi bor faktisk i samme kommune, jeg bor i utkanten, kanskje vi møtes en gang. Selv om dere har solgt huset så tenk at de viktigste minnene og bildene er de du har inni deg. Hilsen Tove

anneskreative sa...

Hei Tove!
Så hyggelig og treffe ei annen bloggedame fra Larvik,,,,,,
Ser på bloggen din at du liker deg på kyststien,,,er ofte der jeg også,,,,og nå i høst har vi kjøpt hytte som ligger langs kyststien,,,,det er endel malejobb der,,,men jeg gleder meg til og komme igang,, har møblert klart i hodet alt, smiler.
Skal bruke noen gamle møbler fra mitt barndomshjem som jeg skal pusse opp og ha på hytta,,,,så programmet for høsten er satt.
Vi snakkes
God Helg
Anne

Joanna sa...

Det er litt vemodig når ein selger huset ein har vokst opp i... Forstår godt det, men på den andre siden kan nettopp det huset verte plassen der nye minner blir skapt hos ei ny familie...

Ha ein fin kveld

GundaM sa...

Huff ja, så vemodig å måtte slutte en epoke. Huset så veldig flott ut, kunne gjerne ha tenkt meg et slik funkishus selv jeg;)

Selv er jeg flink til å rydde unna og kaste ting jeg vet ikke kommer til å bli brukt igjen, men det blir da skrot etter oss alle uansett....

Ha en fin uke der ute!

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Jeg har laget flere hobbybøker sammen med Hilde Reier. Den første boken var en hobbyalmanakk for Dam forlag, den andre heter "Sy av pledd", og den tredje er "Sy av håndkler" de to sist bøkene kom ut på Cappelen forlag. Nå er jeg i gang med en bok sammen med Hanna Kristinsdottir, og den kommer ut i februar på Gyldendal forlag. Jeg kan ikke si så mye om den boken ennå, men dere skal få smakebiter på bloggen min når utgivelsen nærmer seg.
Hyggelig at du er hobby interessert, kansje du har noen av bøkene mine.
Klem...Ellen

Trine {Triurine} sa...

flotte bilder av huset! jeg kommer sammen med mamma te onsdag og hjelper litt til! håper jeg finner noen skatter! hihi!
skjønner dette er superslitsomt for dere alle! godt dere har fått solgt og snart er hele prosessen ferdig. blir nok kjekt å bli ferdig ja!

Aina sa...

Takk for koselig hilsen.

Det er vemodig når barndomshjemmet blir solgt, det syntes jeg også da foreldrene mine solgte for et par år siden, men gode minner varer evig:0)

Jeg grunnet skapet med Sperre grunn fra Jøco og malte med Fashion 15 vanntynnbar oljemaling fra Jøco, silkematt. Det er den nye typen oljemaling, virker grei nok men jeg har ikke brukt den før så jeg vet ikke helt hva den tåler av slitasje. Men den tørker fortere og det er en fordel når en skal male flere strøk.

Lykke til med maling av spisestuen.

Klem fra Aina.

StrandviksVillan sa...

Tack för att du deltog i lotteriet, men tyvärr ingen vinst till dig denna gång...
Ha en riktigt trevlig helg! ~Anki~