mandag 20. januar 2014

Supergod gjærkringle.

 
 
 
 
Jeg har i mange år brukt denne oppskriften når jeg skal bake boller, stenger eller en kringle.
 
Den slår aldri feil og er god både å jobbe med og å spise opp.
 
Oppskrift:
 
1 kg hvetemel.
 
250 gr farin.
 
200 gr margarin.
 
2 egg.
 
2 ts kardemomme.
 
100 gr gjær.
 
6 dl melk.
 
Bland alt det tørre.
 
Rør ut gjær i lunket melk, og bland dette i det tørre.
 
Rør til slutt inn det smeltede smøret.
 
La heve i ca 30 minutter.
 
Til kringle ruller du ut en lang tykk pølse, trykk pølsa flat og fyll med det fyllet du ønsker,,,,og pakk inn fyllet.
 
Legg pølsa i en kringleform på brette og stek den i ca 20 min på 220 grader.
 
Jeg pleier å pynte min kringle med melisglasur og hakkede nøtter.,
 
Som fyll kan du bruke,,,,vaniljekrem, eplesyltetøy, makronmasse. hakkede nøtter eller bare sukker og kanel. Ta det du liker best.
 
Lykke til.
 
Klem Anne