fredag 13. september 2013

Hjemmelaget avleggervase.

 
 
Jeg fikk en ide om å lage en avleggervase til en venninne.
 
Hun er over middels interessert i hage og blomster.
 
 

 
Så jeg fant fram en lang planke jeg har funnet i fjæra og vasket og skrubbet den godt.

 
Så tok jeg noen tomme små glass og spraymalte.
 
Disse er fra babymat og tomatpurre.

 
Hyssingnøster er det bestandig kjekt å ha.
 
Jeg tok å surret hyssing runde gjengene på glasset og laget en hempe bak,

 
På planka laget jeg knagger ved å bruke pappspiker....5 stk.
 
Øverst borret jeg et hull, å laget en hyssinghempe til oppheng.
 
Denne "vasen" kan stå opptil veggen, gjerne i drivhuset, eller henges på veggen, Og i glassene kan
 
 man ha avleggere  på rekke og rad,,,,mens en venter på at røttene skal komme.
 
En gave til deg selv eller en venninne som er spesielt interessert i blomster.
 
Lykke til.
 
Anne

fredag 6. september 2013

Plommehøst.

 
 
Jeg har vært ute å plukket plommer.
 
Blå, søte og en hel masse.

 
Noen plommer ble til syltetøy som skal nytes utover vinteren.
 
Viste du at plommer er kjempegodt i tilslørte bondepiker?
 
 

 
Noen av plommene har jeg kokt plommegrøt av,,,,,,
 
Det er en dessert jeg forbinder med barndommen, da vi bestandig hadde "noe etterpå"

 
Oppskrift på min plommegrøt.
 
1\2 kg plommer
 
3 dl vann
 
100 gr sukker
 
litt vaniljesukker
 
4ss potetsmel.
 
Vask og ta ut steinene i plommene.
 
Hell på vann til det dekker plommene i kjelen.
 
La koke i 8-10 min.
 
Rør inn sukker og vaniljesukker og la det koke opp igjen.
 
Ta kjelen av plate.
 
(jeg pleier å bruke stavmikseren for å få bort de store skinnbitene.)
 
Rør mens du heller i potetsmelsjevningen.
 
Hell grøten i en bolle og la den avkjøle.
 
( hvis du strør litt sukker oppå grøten, hindrer du at det blir snerk på den)
 
Nyt den med melk eller fløte.
 

 
Resten av plommene skal jeg bare nyte som de er.
 
 
Ha ne fin helg.
 
Klem Anne